Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Een fris en opgeruimd huis is voor iedereen fijn. Als het u (tijdelijk) niet meer lukt om uw huishouden te doen, dan kunt u professionele huishoudelijke hulp aanvragen. Formenz is er voor een schoon huis, een gestreken overhemd en een praatje, als u dat wilt natuurlijk. Zo kunt u in uw eigen vertrouwde omgeving herstellen van een ziekte of operatie, of langer thuis blijven wonen.

Waar helpen we u bij?

Wat onze medewerker doet, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U stemt samen met de zorgverlener af wat u gedaan wilt hebben en wat u zelf nog kunt.

We kunnen u onder andere helpen met:

  • het schoonmaken van uw huis, zoals stofzuigen, dweilen, ramen zemen en badkamer en toilet schoonmaken
  • verschonen van uw bed
  • wassen en strijken
  • boodschappen doen
  • koken

Voor wie is huishoudelijke hulp?

Het kan zijn dat u door ziekte, een lichamelijke of verstandelijke beperking of ouderdom niet (meer) in staat bent uw huishouden te doen. Formenz kan u dan ondersteunen met huishoudelijke verzorging. Dit kan eventueel gedaan worden in combinatie met een mantelzorger.

We zijn er voor iedereen die hulp in de huishouding nodig heeft in Enschede en omgeving, ongeacht uw afkomst, religie of levensovertuiging.

Hoe vraag ik huishoudelijke hulp aan?

Huishoudelijke verzorging valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). U kunt dit aanvragen via de gemeente. Een Wmo-adviseur bekijkt uw situatie en geeft een indicatie af. Op basis hiervan wordt bekeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding voor huishoudelijke hulp.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie en kunnen u helpen met uw aanvraag.

Eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp

Afhankelijk van uw inkomen, gezinssamenstelling en het aantal verleende uren, betaalt u een eigen bijdrage. Wilt u weten wat uw eigen bijdrage is? Met de rekenhulp van CAK krijgt u een indicatie.

Huishoudelijke verzorging door Formenz

Thuiszorgorganisatie Formenz wil bijdragen aan de kwaliteit van uw leven, zoals u dat voor ogen heeft. We nemen uw huishouden niet over. Alles gebeurt in overleg. U kunt altijd aangeven wat u belangrijk vindt en gedaan wilt hebben en op welke manier.